Fie că te muți în casă nouă, fie că îți amenajezi locuința este important să ții cont și de designul interior, dar și de confortul termic. Există o mulțime de alternative pentru a încălzi locuința, care mai de care mai eficiente. 

În primul rând, ai de efectuat un calcul simplu cu privire la spațiile din locuință pentru a putea alege metodele optime de încălzire. 

Nu trebuie să te rezumi la o singură metodă, ci poți opta pentru mai multe variante în vederea realizării unui confort sporit. Dacă vrei să afli detalii despre obținerea randamentului maxim în condițiile în care să menții și aspect plăcut al locuinței, vei descoperi în continuare cele mai utile recomandări.

Ai grijă de confortul termic și de eficientizarea consumului de energie din locuință!

Pentru menținerea stării de bine în locuință este important să iei toate măsurile necesare în vederea utilizării eficiente a surselor de încălzire. 

Când amenajarea interioară a locuinței este impecabilă și spațiile sunt generoase, este nevoie să utilizezi surse alternative pentru încălzire în cele mai mari dintre ele pentru a face față în anotimpul rece. 

Dacă vrei să completezi cu succes designul interior cu produse de încălzire fabricate din materiale de calitate superioară la hornbach.ro găsești diferite alternative. 

Astfel, se evidențiază sobele de fontă care pot fi utile pentru menținerea temperaturii optime într-un open space, dar și pentru gătit. Acestea pot fi incluse imediat în decor datorită culorilor variate din care poți alege, mai ales dacă-ți dorești să combini elementele rustice cu cele moderne.

Cum să îmbini aspectul plăcut cu utilitatea spațiilor? Iată AICI!

Cele mai utile recomandări pentru menținerea confortului termic și aspectului plăcut în locuință vizează:

1. Izolarea termică a pereților și tavanului

Specialiștii în amenajări interioare au constatat că izolarea pereților ajută la eficientizarea consumului de energie termică sau căldură generată din alte surse. Astfel, crește temperatura cu aproximativ 5 grade în sezonul rece datorită termoizolării.

2. Aerisirea periodică a locuinței

Dacă se aerisește periodic fiecare spațiu se obțin cel puțin două avantaje: prevenirea mucegaiului apărut din cauza condensului și încălzirea rapidă a locuinței.

3. Folosirea surselor alternative de căldură

În spațiile mici este suficient un calorifer sau un convector, însă în spațiile generoase este important să folosești și alte surse de căldură în sezonul rece. Acestea vor asigura un microclimat favorabil pentru activitățile din casă și vor proteja locuința de probleme (condens și mucegai) care pot duce la degradarea pereților și mobilierului.

Specialiștii recomandă să menții temperatura constantă în locuință și de aceea este bine să iei toate măsurile necesare pentru a obține acest lucru. 

Fie că folosești termometrul, fie că reglezi termostatul, ai la dispoziție multe opțiuni pentru a te bucura de confortul necesar în fiecare spațiu din locuință.

Creșterea semnificativă a gradului de confort termic are loc chiar și atunci când eliberezi spațiile din jurul caloriferelor sau sobelor și exploatezi la maxim lumina naturală.

În concluzie, ai la îndemână o mulțime de metode eficiente pentru menținerea confortului termic, din care poți alege ceea ce te avantajează și ceea ce se potrivește cel mai bine în locuința ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *